SPORTFILMS GEZOCHT VOOR SPORTFILMFESTIVAL ROTTERDAM 2020

Heb je een geweldig plan voor een sportfilm maar mis je nog (een stukje) financiering? Of heb je spectaculair materiaal op de plank liggen maar kom je niet tot realisatie? Dan is dit je kans! Ding mee naar de sportfilm call en maakt kans op €3.500 realisatiegeld, een première plek op het SportFilmFestival Rotterdam en de prijs van de beste sportfilm van €1.500 en een inzending naar het internationale SportFilmFestival in Milaan.

Sportfilm call
Na twee succesvolle eerdere edities in 2017 & 2018 en de aankomende editie van 2019, organiseren CineCrowd, het SportFilmFestival Rotterdam (SFFR) en OPEN Rotterdam wederom de sportfilm call. Voor het vierde jaar op rij gaan we op zoek naar de vergeten, ontroerende, en verrassende sportverhalen met een Rotterdamse link. ‘Sport’ mag hierin gezien worden in de breedste zin van het woord, alle genres zijn welkom! Onderaan deze pagina vind je een impressie de films die gemaakt werden tijdens de voorgaande edities.

Selectie
Uit alle ingestuurde plannen selecteren CineCrowd, OPEN Rotterdam en Rotterdam Topsport maximaal drie projecten die in première gaan op het SFFR 2020, worden uitgezonden door OPEN Rotterdam en €3.500 realisatiegeld ontvangen nadat zij minimaal eenzelfde bedrag ophalen middels crowdfunding via CineCrowd. De geselecteerde filmmakers worden hierin door het team van CineCrowd begeleid middels feedback, workshop en exposure.

Prijs
De Rotterdam SportFilmAward voor ´beste sportfilm´ wordt gekozen door een vakjury van film -en sport professionals en wordt uitgereikt tijdens de feestelijke première op het Sportfilmfestival Rotterdam in april 2020. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €1.500 euro én de toegang tot het Internationale SportFilmFestival in Milaan.

Planning
– 5 mei 2019 17:00 deadline indienen projecten
– 28 mei 2019 bekendmaking selectie
– 5 juni van 13:00 – 15:00 workshop crowdfunding voor geselecteerde makers
– Juni/ juli/ augustus crowdfunding
– September 2019 – maart 2020: productie films
– April 2020 première films @ SFFR

Stuur je plan voor 5 mei 17:00 uur naar info@cinecrowd.com o.v.v. sportfilm + naamproject.

Vereisten
– De film heeft een duidelijke inhoudelijke link met Rotterdam
– De productie is in de Nederlandse taal
– De film is maximaal 25 minuten. De aanmelding bestaat tenminste uit:

  • Synopsis/ filmplan (max. 1 pagina)
  • Regievisie/ moodboard / storyboard (max. 3 pagina´s)
  • CV´s van betrokkenen
  • Begroting
  • Crowdfundplan (bestaande uit streefbedrag, idee teaser en opzet campagneplan)

– De financiering van de SportFilmAwards is afkomstig uit de mediaregeling van de gemeente Rotterdam. De randvoorwaarden die hieraan verbonden zijn, zijn hier te vinden.

We kijken uit naar je plan!

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer