SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand aan de voorstelling zal Maradona-fan Sjoerd Mossou een inleiding geven over zijn fascinatie over de voetbalheld. Mossou is sportjournalist en columnist bij het Algemeen Dagblad en SANTOS. 

Diego Maradona is een nieuwe film van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy), over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Op 5 juli 1984 arriveerde de 23-jarige Diego Maradona voor een recordbedrag bij SSC Napoli. De club had voorheen nooit een groot toernooi gewonnen, en verlangde naar meer succes. De charismatische Argentijn trok Napels naar hun eerste winst ooit, en werd door velen aanbeden. In een stad waar zelfs de duivel nog bodyguards nodig had, werd Maradona groter dan God.

Diego Maradona vertelt een meeslepend en onvergetelijk verhaal over de opkomst en ondergang van een groot talent. Regisseur Asif Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire Senna, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor Amy, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Sjoerd Mossou over zijn held Diego Maradona:
“Ik koester Maradona als de grootste voetballer die ik bewust heb meegemaakt, ik houd van alle foto’s die vóór 1997 zijn gemaakt, ik draag zijn shirts. Als cultureel fenomeen is Maradona het grootst. Ja, nog steeds. Geen andere voetballer heeft zijn eigen kerk, geen andere voetballer heeft zoveel muurschilderingen, geen andere voetballer is ooit zo massaal en hartstochtelijk bezongen. In Buenos Aires tref je zijn beeltenis werkelijk overal, samen met Che Guevara en de paus.”
Koop hier je tickets! 

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer