NOMINATIES NICO SCHEEPMAKER BEKER BEKEND

De nominaties voor de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar 2018, zijn vanmiddag bekendgemaakt in het BNNVARA-programma B.V.S.C. op NPORadio1.

De jury, onder voorzitterschap van Ad Melkert, nomineerde vijf titels uit de 49 ingezonden boeken uit Nederland en Vlaanderen:

1. Keessie – Jeroen Haarsma
2. De hand Van Gaal – Hugo Logtenberg
3. Amsterdam 1928 – Jurryt van de Vooren
4. Alles rustig? – Nick Klaessens
5. De val van Oranje – Pieter Zwart

De Nico Scheepmaker Beker is de juryprijs voor het beste sportboek van het jaar. De prijs is vernoemd naar (sport)journalist Nico Scheepmaker (1930-1990), die vanaf 1957 schreef over sport. Met zijn aanpak, waarbij hij oog had voor details die anderen onbesproken lieten, heeft hij de Nederlandse sportjournalistiek veranderd. Hij schreef niet alleen sportboeken maar was ook columnist en dichter.

Op 13 april wordt tijdens het SportFilmFestival Rotterdam (SFFR) de winnaar bekend gemaakt. De beker wordt sinds 2005 jaarlijks uitgereikt en daarmee dit jaar dus al voor de 15e keer. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer