NOC*NSF presenteert eerste Olympisch Pop-up Museum

NOC*NSF verzamelt al sinds haar oprichting voorwerpen die herinneren aan bijzondere sportprestaties uit het verleden. Voor het eerst laat de sportkoepel een deel van deze collectie zien in een pop-up museum, tijdens het SportFilm FestivalRotterdam, dat van 10 tot 14 april wordt gehouden in theater LantarenVenster.

In de foyer van het theater zijn drie vitrines ingericht rondom de thema’s Olympisme, wielersport en paardensport. De expositie is bescheiden van opzet maar daarmee niet minder interessant. Vanuit de Olympische waarden excelleren, vriendschap en respect worden de voorwerpen belicht en van een verhaal voorzien.

Zo is er trui te zien die Hennie Kuiper droeg tijdens de Tour de France in 1976. De renner wilde graag een etappe winnen op de trouwdag van zijn ouders, maar kwam die dag lelijk ten val. De trui laat gaten zien: het resultaat van zijn val. Andere voorwerpen die worden tentoongesteld zijn: de bokshandschoenen van Arnold Vanderlyde, de muts met de tekst ‘Goud hè’, die Yvonne van Gennip droeg tijdens de Winterspelen in Calgary, een Olympische fakkel, het Olympisch diploma van ruiter Charles Pahud de Mortanges, diverse Olympische medailles en als mysterie-object een Rotterdamse Olympische fles.

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer