Nederlandse sporthelden

Dit jaar heeft het SportFilmFestival Rotterdam een groot aantal documentaires over onze Nederlandse sporthelden, zoals Raymond van Barneveld, Carolijn Brouwer en Ulrich van Gobbel. Hieronder vijf sportdocumentaires uitgelicht waarin de Nederlandse sporters centraal staan! 

BARNEY
Raymond van Barneveld werd vijfmaal wereldkampioen darts. Maar zijn laatste wereldtitel dateert uit 2007. In de documentaire is te zien hoe zwaar het dartsleven Van Barneveld valt. “Toen hij in 1998 voor het eerst wereldkampioen werd, veranderde alles. Raymond kon zichzelf niet meer zijn. Hij is zichzelf kwijtgeraakt,” zegt zijn echtgenote Silvia. Meer info en tickets.

KARAKTER TONEN
De film over de Volvo Ocean Race 2017-2018. Hierin kijken de Nederlandse deelnemers terug op de “Nederlandse” editie die in Scheveningen eindigde. Winnares Carolijn Brouwer vertelt samen met Bouwe Bekking, Simeon Tienpont, Annemieke Bes en Carlo Huisman over het avontuur en de ontbering. Je ziet nog nooit getoonde beelden. Meer info en tickets.

ALLES IS KOERS
Jan Janssen, de eerste Nederlander die de Tour de France won!  Vijftig jaar geleden, op 21 juli 1968 veroverde hij op de slotdag de gele trui. Speciaal voor het SportFilmFestival maakte filmmaakster Ariane Greep een director’s cut met nooit vertoonde beelden uit het privéarchief van de familie Janssen, over zijn leven en uit verschillende Tour de Frances. Meer info en tickets.

ULI, WEG VAN DE PIJN
Oud-international Ulrich van Gobbel heeft heel wat obstakels te overwinnen, zowel op het voetbalveld als daarbuiten. In deze documentaire maakt Van Gobbel  een reis door zijn jeugd en zijn voetbaljaren. Van Gobbel doet openhartig zijn verhaal en laat zo het verleden achter zich. Wordt samen vertoond met de documentaire WILLEM, over Willem van Hanegem. Meer info en tickets.

NIKS MEER LATEN LIGGEN 
Het voorjaar van 2018. Het verlangen naar succes is in 2018 echter groter dan ooit voor Niki Terpstra. Alles moet wijken voor de 2 wedstrijden waarop het moet gebeuren. Niki en zijn vrouw Ramona hebben hun eigen verhalen. Verhalen die samenkomen aan de finish van de Ronde van Vlaanderen. Een wedstrijd die Niki Terpstra op heroïsche wijze wint. Meer info en tickets.

 

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer