Filmprogramma bekend en ticketverkoop gestart

Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april is het SportFilmFestival Rotterdam. Het 5-jarig jubileum wordt gevierd met de opening op het ss Rotterdam, de talkshows met Wilfried de Jong in een vernieuwd jasje en een uitgebreid filmprogramma met 17 premières. Het gevarieerde programma is bekend en de is ticketverkoop gestart.

Openingsavond ss Rotterdam
De openingsavond is een avondvullend programma op het ss Rotterdam. De presentatie van de avond is in handen van ambassadeur Wilfried de Jong. Op zijn eigen excentrieke wijze interviewt Wilfried gasten uit de sport- en filmwereld. De openingsfilm is Wonderful Losers. Een prachtig verhaal over Giro d’Italia waarin de staart van het peloton vanuit de auto van de wedstrijdartsen wordt gevolgd.

33 sportfilms- en documentaires in 5 dagen
Wonderful Losers maakt deel uit van ruim 33 sportfilms en documentaires, welke vertoond worden in LantarenVenster (de centrale locatie van het SportFilmFestival Rotterdam). Met trots heeft de organisatie van het SportFilmFestival Rotterdam Kaiser: The Greatest Footballer Never To Play Football toegevoegd aan de programmering. De film vertelt het meest ongelooflijke verhaal van voetbal in de geschiedenis. Carlo Kaiser had een 26-jarige carrière bij iconische clubs in de voetbalwereld. Hij leefde als een echte superster, maar kwam nooit op het voetbalveld.

Het programma bevat ook een heerlijke komedie: Le Grand Bain. Een groepje mannen van middelbare leeftijd bekwaamt zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Deze feelgoodfilm is vorig jaar in première gegaan op het filmfestival van Cannes.

De sporten die aan bod komen zijn wielrennen, voetbal, boksen, turnen, hippische sport, schaken, tennis, cricket, synchroonzwemmen, zeilen, schaatsen en atletiek. Hier is het volledige filmprogramma te zien.


Talkshow SFFR met Wilfried de Jong
De talkshows met Wilfried de Jong zijn kenmerkend en een groot gewaardeerd onderdeel van het SportFilmFestival Rotterdam. De talkshows vinden dit jaar plaats op het podium in de grote filmzaal en een toegangskaartje is hiervoor vereist.

Zien we je tijdens het SportFilmFestival Rotterdam?

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer