Sportfilm Awards

Ook dit jaar zijn er 2 filmplannen geselecteerd en zijn de makers druk bezig met hun filmproject. Tijdens het SportFilmFestival gaan de twee documentaires in première. Beide worden vertoond en de winnaar wordt bekend gemaakt. In de race voor voor de SportFilm Award van 2019 zijn:

1. Don Diego Poeder
Don Diego Rivelino Alfredo Poeder (1972) is één van grootste sportmannen in het boksen die Nederland kent. Hij sloot zijn carrière af met de wens om te boksen voor de Nederlandse titel, mocht dit niet van de boksbond vanwege zijn leeftijd. Uiteindelijk won hij een zelf georganiseerde wedstrijd in een sporthal door o.a. te trainen met Rico Verhoeven. De leeuw hangt zijn bokshandschoenen aan de muur.

2. Becoming LEV
De korte documentaire Becoming LEV vertelt het inspirerende verhaal van Valerii, een jonge jongen uit Charkov, Oekraïne. Valerii droomt ervan een professionele voetballer te worden net zoals Evgeniy Levchenko (LEV). Om dit te bereiken zijn toewijding, passie en familie nodig. Valerii had een moeilijke start in het leven maar dankzij de ondersteuning van zijn pleeggezin kan hij weer dromen.

 

Bestel tickets

Film informatie

 • REGISSEUR:
  Helmut Ramak & Maarten Bun (Don Diego Poeder) , Jamillah van der Hulst & Conrad Alleblas (LEV)
 • TITEL:
  Sportfilm Awards
 • TAAL:
  Nederlands
 • ONDERTITELING:
  -
 • LENGTE:
  70 minuten