Openingsavond: Wonderful Losers

Het is een avondvullend programma gepresenteerd door Wilfried de Jong met bijzondere gasten en de openingsfilm wonderful losers wordt vertoond. 

Wonderful losers is een film die de opofferingen toont van een vaak onderbelichte groep in het wielerpeloton. De staart van het peloton, de onzichtbare renners en waar de auto van de wedstrijdartsen nooit ver weg is. Dit zijn de wielrenners die er alles aan doen om hun kopman naar de overwinning te helpen. Zijn het de ‘losers’?

De filmmaker/camerman stapte tijdens Giro d’Italia in de auto van de wedstrijdartsen en volgde de waterdragers en hulpverleners 7 jaar! Hij zag het resultaat van valpartijen en volgde het herstel van de renners door de ogen van een medisch team. Je ziet Jos van Emden en Paolo Tiralongo, ervaren werkpaarden die ook eens op de hoogste trede nipten. En de camera is bij Svein Tuft tijdens zijn eigenzinnige manier van revalideren.

Daarmee lijkt Wonderful losers op het eerste gezicht te hinken op twee gedachten: gaat de film nu over de rol van de zich wegcijferende helpers achterin het peloton of over vallen-en-weer-opstaan na een lange revalidatie? Over allebei!

Bestel tickets

Film informatie

 • REGISSEUR:
  Arūnas Matelis
 • TITEL:
  Openingsavond: Wonderful Losers
 • TAAL:
  Engels, Italiaans, Nederlands
 • ONDERTITELING:
  -
 • LENGTE:
  71 minuten

Bekijk de trailer