Niks meer laten liggen – Het voorjaar van Niki Terpstra

‘Niks meer laten liggen’ is een documentaire over een betrokken wielergezin. Iedereen realiseert zich dat voor vader Niki Terpstra de rijpe jaren van zijn carrière zijn aangebroken. Er staan al indrukwekkende overwinningen op zijn palmares. Sinds zijn overwinning in Parijs – Roubaix (2014) staat er zelfs een waar monument op zijn erelijst. Zijn verlangen naar succes is in 2018 echter groter dan ooit.

Terwijl Niki koerst, traint, rust en doet wat hij vindt dat hij moet doen houdt Ramona het gezin met zoon Luca (8) en dochter Zoey (4) draaiende. De spanning tussen Niki en Ramona is daarbij duidelijk voelbaar. Niki lijkt zijn ambitie als wielrenner in deze periode moeizaam te kunnen combineren met zijn rol als vader en Ramona zit niet altijd te wachten op een man in huis die vooral bezig is met zijn eigen hoofddoelen.

Niki en Ramona kennen allebei hun opofferingen. Alles moet wijken voor die twee wedstrijd- zondagen waarop het moet gebeuren. Beide hebben ze hun eigen verhaal over het voorjaar van 2018. Verhalen die letterlijk en figuurlijk samenkomen aan de finish van de Ronde van Vlaanderen. Een wedstrijd die Niki Terpstra op heroïsche wijze wint terwijl zijn Ramona hem met tranen in haar ogen opwacht aan de finishlijn.

De Ronde van Vlaanderen is een wedstrijd die 32 jaar geleden voor het laatst werd gewonnen door een Nederlander. Niki wordt na 3 overwinning en een derde plek in Parijs – Roubaix gekroond tot ‘beste voorjaarsrenner van 2018’. Hij wordt in één adem genoemd met de grote kampioenen: Hennie Kuiper en Jan Raas. Het was voor Niki, Ramona en wielerminnend Nederland een voorjaar om nooit meer te vergeten.

“Niks Meer Laten Liggen” is een roadmovie die vanuit gezinsperspectief een uniek inkijkje geeft in het leven van een professioneel wielrenner die een ultiem doel nastreeft en realiseert.

Bestel tickets

Film informatie

 • REGISSEUR:
  Ferco Kol
 • TITEL:
  Niks meer laten liggen – Het voorjaar van Niki Terpstra
 • TAAL:
  Nederlands
 • ONDERTITELING:
  -
 • LENGTE:
  50 minuten