Barney

Raymond van Barneveld werd vijfmaal wereldkampioen darts. Maar zijn laatste wereldtitel dateert alweer uit 2007. Wanhopig is hij sindsdien op zoek geweest naar nieuw succes. Keer op keer moet hij de onverteerbare pijn van verlies proberen te verwerken. In 2018 landde het besef bij de 51-jarige Barney dat hij de tijd niet terug kan draaien. In de documentaire Barney, het verdriet van een wereldkampioen volgen we de man die het darts in Nederland op de kaart zette in het jaar waarop hij tot het drastische besluit kwam.

De pijn van het verlies snijdt hem keer op keer door de ziel. Het vele reizen breekt hem steeds meer op. Lichamelijk beginnen de jaren te tellen. Het darten trok een steeds zwaardere wissel op hem en zijn omgeving. Op 19 november maakte hij wereldkundig dat 2019 zijn laatste jaar als profdarter zal zijn.

In de documentaire is te zien hoe zwaar het dartsleven Van Barneveld valt. “Toen hij in 1998 voor het eerst wereldkampioen werd, veranderde alles. Raymond kon zichzelf niet meer zijn. Hij is zichzelf kwijtgeraakt,” zegt zijn echtgenote Silvia. De druk die hij voelde en zichzelf oplegde heeft niet alleen grote gevolgen gehad voor hem, maar ook voor zijn gezin.

Bestel tickets

Film informatie

 • REGISSEUR:
  Helden Media
 • TITEL:
  Barney
 • TAAL:
  Nederlands
 • ONDERTITELING:
  -
 • LENGTE:
  45 minuten

Bekijk de trailer