Alles is koers (director’s cut)

Jan Janssen, de eerste Nederlander op het Tourpodium, de eerste Nederlander die de Tour de France won! Vijftig jaar geleden, op 21 juli 1968 veroverde hij op de slotdag van de ronde de gele trui. Heel het land was in extase. Die dag bepaalde het leven van Jan en zijn vrouw Cora.

Speciaal voor het Sportfilmfestival maakte filmmaakster Ariane Greep een director’s cut van Alles is Koers. Deze sportfilm gaat over de mens achter het wielerfenomeen en bevat unieke nooit vertoonde Super8-kleurenfilmbeelden uit het privéarchief van de familie Janssen, over zijn leven als wielrenner en uit verschillende Tour de Frances.

Zelden liet de eerste Nederlandse Tour de France-winnaar zich zo in de ziel kijken als in deze film. Vijf jaar geleden krijgt Jan zijn leven een wending. Er wordt lymfklierkanker bij Janssen geconstateerd. Na een aantal zware chemokuren kan hij weer wandelen en stapt hij weer op de fiets om beter te worden. Inmiddels is Janssen helemaal genezen. De ziekte heeft hem meer inzicht gegeven in zijn leven. Was hij eerst de nietsontziende wielrenner, die door zijn onverzettelijke wilskracht aan de top kwam, nu beseft hij dat de gele trui van 1968 niet zijn grootste zegen is.

Een wereldpremière! 

Bestel tickets

Film informatie

 • REGISSEUR:
  Ariane Greep 
 • TITEL:
  Alles is koers (director’s cut)
 • TAAL:
  Nederlands
 • ONDERTITELING:
  -
 • LENGTE:
  80 minuten

Bekijk de trailer