Film met Levchenko wint SportFilm Award 2019

Voor de derde keer is tijdens het SportFilmFestival Rotterdam de SportFilm Award uitgereikt, een prijs voor de beste sportfilm van Rotterdamse bodem gemaakt. Winnaar JaJa Film Productions gaat met de documentaire, Becoming LEV, naar het prestigieuze internationale SportFilmFestival in Milaan!

De korte documentaire Becoming LEV ging zaterdagavond in première en vertelt het inspirerende verhaal van Valerii, een jonge jongen uit Charkov, Oekraïne. Valerii droomt ervan een professionele voetballer te worden net zoals Evgeniy Levchenko (LEV).

In Becoming LEV lopen twee uiteenlopende verhaallijnen dwars door elkaar heen, een verrassende en dappere artistieke keuze. De jury toont zich onder de indruk van de cinematografie, vaak dicht op de huid en soms bijna poëtisch. Ook de muziek is sterk en draagt bij aan het gevoel echt even in een andere wereld te stappen. Hoewel de film niet puur over voetbal gaat, laat deze inzending overduidelijk de kracht van sport zien. De film boeit, motiveert en inspireert en is daarom de terechte winnaar van de SportFilm Award 2019. Winnaar Jamillah van der Hulst en Conrad Alleblas mogen met hun productie, Becoming LEV, naar het prestigieuze internationale SportFilmFestival in Milaan!

SportFilm Award 2020
CineCrowd, het SportFilmFestival Rotterdam (SFFR) en OPEN Rotterdam organiseren ook de sportfilm call voor 2020. Voor het vierde jaar op rij gaan deze partijen op zoek naar de vergeten, ontroerende, en verrassende sportverhalen met een Rotterdamse link. Plannen kunnen tot 5 mei ingediend worden. Meer informatie is hier te vinden.

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer