Docu WILLEM succesvolle kick-off SportFilmFestival Rotterdam 2019

Vanavond is de door Andere Tijden Sport gemaakte documentaire WILLEM in première gegaan in theater LantarenVenster in Rotterdam. De volle zaal kreeg antwoord op de vraag ‘waarom wij houden van deze grote voetbalheld’. Naast de documentaire gaf ook dochter Alies van Hanegem antwoord op deze vraag: “Jezus, wat was die man goed”. Dit was een prachtige kick-off van het SportFilmFestival Rotterdam dat van 10 t/m 14 april 2019 plaatsvindt.

 

Documentaire WILLEM
“De documentaire is een cadeau dat we met zijn alle mogen uitpakken”, aldus Tom Egbers. Een cadeau dat Andere Tijden Sport heeft gemaakt voor Willem van Hanegem die zijn 75everjaardag viert in februari. Willem van Hanegem is zeer geliefd als voetbalicoon en daarbuiten samen met Truus. Maar Willem was ook een treiteraar, bikkelhard en een onmogelijk moeilijk mens. Door een mooie selectie van het archief, met beelden van op het voetbalveld, thuis en tijdens vakantie, wordt voortdurend ingespeeld met het door Van Hanegem zelf belichaamde contrast: het ruwe en het fijne, het mooie en het lelijke, het stoere en het kwetsbare.

De uitzending van WILLEM wordt op zondag 17 februari, rond 23.00 uur, uitgezonden op NPO 1.


Eerste titels SportFilmFestival Rotterdam 2019
De docu WILLEM was de kick-off van het SportFilmFestival 2019, dat dit jaar zijn 5-jarig jubileum viert van 10 t/m 14 april 2019. De eerste drie titels die getoond worden op het witte doek zijn:

  • John McEnroe: In the Realm of Perfection (tennis)
  • All the wild horses (wilde paardenrace)
  • Wonderful losers: A different world (Giro d’Italia, wielrennen)

Hou de website in de gaten voor meer informatie, het filmaanbod en side-events van het SportFilmFestival 2019.

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer