Andere Tijden Sport en SFFR eren Willem van Hanegem

Willem van Hanegem viert in februari zijn 75e verjaardag. Als cadeau aan de op één na beste voetballer van Nederland komt Andere Tijden Sport met de documentaire WILLEM, waarin de voetbaljaren van ‘De Kromme’ in een portret worden weergegeven. Op maandag 21 januari 2019, tijdens een speciale voorvertoning van het SportFilmFestival Rotterdam gaat de documentaire WILLEM in première in theater LantarenVenster in Rotterdam.

Documentaire WILLEM

Willem van Hanegem was zeer geliefd. Als voetballer en daarbuiten samen met Truus, de eerste voetbalvrouw. Maar Willem was ook bikkelhard, een treiteraar, kortom een onmogelijk mens. Onderliggende vraag is: waarom houden wij toch van die ‘klootzak’? Door een uitgelezen selectie van het archief, met eveneens een rol voor radio en fotografie, wordt voortdurend ingespeeld met het door Van Hanegem zelf belichaamde contrast: het ruwe en het fijne, het mooie en het lelijke, het stoere en het kwetsbare. De documentaire zelf moet antwoord geven op bovenstaande vraag.

Voorstelling en kaartverkoop

De presentatie van de voorstelling is in handen van Tom Egbers. Rondom de documentaire zijn er gesprekken met verschillende gasten, waaronder David Kleijwegt, maker van de documentaire. De voorstelling vindt plaats op maandag 21 januari in film- en muziektheater LantarenVenster (adres Otto Reuchlinweg 996 te Rotterdam). De aanvang is 19.30 uur.

De voorvertoning is reeds helemaal uitverkocht. De docu wordt ook vertoond tijdens de komende editie van het SportFilmFestival van 10 t/m 14 april 2019.

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer