5 sportfilms in de spotlight

33 sportfilms en documentaires waarvan 8 wereldpremières en 9 Nederlandse premières. Een groot aanbod om uit te kiezen. Wij lichten vijf sportfilms voor je uit.

1. Kaiser: The Greatest Footballer Never To Play Football
De film vertelt het meest ongelooflijke verhaal in de historie van het voetbal. Carlo Kaiser kent een 26-jarige carrière bij verschillende iconische voetbalclubs. Hij leefde als een superster, maar kwam nooit op het veld. Te zien op woensdag- en donderdagavond.

2. John McEnroe: In The Realm Of Perfection 
Het portret van een spraakmakende proftennisser. Natuurlijk met drama, want McEnroe stond bekend om zijn woede-uitbarstingen, maar met uitstekend tennis sloeg hij mannen als Björn Borg en Jimmy Connors van de baan. Te zien op donderdag- en vrijdagavond en zondagochtend.

3. All The Wild Horses 
Het adembenemende verhaal over ruiters die in Mongolië wilde paarden vangen en vervolgens 1000 km door de Mongoolse woestijn afleggen. Ervaar loert aan alle kanten: wolven, blikseminslagen. Deelnemers zijn hun leven niet zeker. All The Wild Horses is te zien op donderdag- en zaterdagavond.

4. Le Grand Bain
Een komedie over een groep mannen van middelbare leeftijd die de kunst van synchroonzwemmen hebben ontdekt. Ondanks sceptische reacties van familie en vrienden besluiten ze voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen. Op zaterdagavond te zien.

5. Sachin a Billion Dreams
Een biografische film gebaseerd op het leven van Indiase cricket icoon legende Sachin Tendulkar. Hij is de meest gevierde sporter in India, een deugdzame held die een tijdperk neerzette, waarin de Indiërs trots op zijn. De prachtige film vangt Tendulkar’s toewijding aan cricket en zijn persoonlijke leven in dramatische details, evenals aspecten van zijn leven die nooit gehoord of eerder gezien zijn onthult. Te zien op donderdag- en zaterdagavond.

Meer nieuws items

SFFR Special: Docu over Diego Maradona

SFFR Special op woensdag 31 juli in LantarenVenster! Een voorpremière van de langverwachte documentaire over Diego Maradona. Voorafgaand…

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer