Voorpremière Race tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam

De film Race, over de Amerikaanse atleet Jesse Owens, gaat op zaterdag 9 april tijdens het AD Sportfilmfestival in voorpremière. De film draait die dag om 19.00 uur in de grote zaal van Cinerama Filmtheater. Race, met onder meer Carice van Houten, is vanaf 30 juni in de Nederlandse bioscopen te zien.

Het waargebeurde en indrukwekkende Race vertelt het verhaal van de iconische atleet Jesse Owens (Stephan James) die tijdens het naziregime van Hitler maar liefst vier gouden medailles in de wacht sleepte tijdens de Olympische Spelen in Berlijn in 1936. Een indrukwekkende prestatie waarmee de Afro-Amerikaanse sporter geschiedenis schreef. In Race volgen we Jesse op weg naar de Olympische Spelen ten tijde van de toenemende rassendiscriminatie in Duitsland. Samen met zijn coach Larry Snyder , een rol van Jason Sudeikis, zet hij alles op alles om, ondanks de dreigende omstandigheden, zijn droom als Olympisch Kampioen waar te maken. De cast bestaat verder onder meer uit Jeremy Irons, William Hurt en Carice van Houten, die de rol van de Duitse fotograaf Leni Riefenstahl speelt.

“Race is een prachtige film over één van de allergrootste sporthelden ooit. Dit sluit perfect aan bij het AD Sportfilmfestival Rotterdam. We zijn dan ook erg trots dat we hier onze film voor het eerst in Nederland vertonen”, aldus Jeffrey de Graaff, Director Film Entertainment One.

“De perfecte premièrefilm voor het AD Sportfilmfestival: sport, drama en geschiedenis samen in 1 ijzersterk verhaal. En een dergelijk grote Hollywoodfilm, die exclusief te zien is ruim voor de officiële première, geeft ook de ambitie aan van het AD Sportfilmfestival” Eric Hendriks, projectcoördinator Marketing AD.

Programma

Race is een van de 28 titels die geprogrammeerd staan op het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Naast de film over Jesse Ownes kan de sport- en filmliefhebber genieten van o.a. Ronaldo, De Geboorte van het Legioen (Andere Tijden Sport), Gascoigne, Meru en Sven, Het Laatste Jaar. Het volledige programma is te zien op www.sportfilmfestivalrotterdam.nl.