Fighting for Life draait in gevangenis in Barcelona

De nieuwe Nederlandse documentaire Fighting for Life is geselecteerd voor het BCN Sports Film Festival in Barcelona. Tijdens het festival zal de film op 3 mei vertoond worden aan gevangenen in de jeugdgevangenis Quatre Camins in Barcelona.

De documentaire Fighting for Life geeft een unieke inkijk in de Zuid-Afrikaanse gevangenis Drakenstein Correctional Center en in het werk van de Nederlandse bokscoach Sharita van der Hulst die daar een boksprogramma heeft opgezet voor gevangenen. Sharita heeft een sterk geloof in de kracht van sport. Met haar professionele houding en enthousiaste inzet weet Sharita het vertrouwen te winnen van de gevangenen. Ze spreken vol lof over hetgeen zij leren en hoe dat hen verder helpt in hun verblijf binnen de gevangenis en ook daarbuiten.

Sharita zal zelf ook aanwezig zijn in Barcelona tijdens de screening in de Quatre Camins gevangenis.

Quote Sharita: “Ik ben opgegroeid met deze sport en heb de krachten van de bokssport steeds meer leren inzien. In een gecontroleerde omgeving deze sport beoefenen, maakt deze sport hoopvol en geeft je zelfvertrouwen. Door de bokssport aan te bieden in een gevangenis in Zuid-Afrika, heb ik kunnen zien hoe belangrijk het is een doel in het leven te hebben en deze niet uit het oog te verliezen. Zelf in hopeloze leefsituaties geeft sport een kans en die kans is krachtig.”

Fighting for Life is geregisseerd door de Nederlandse Jamillah van der Hulst en de Zuid-Afrikaanse Ian Greyvensteyn. De documentaire is geproduceerd door JaJa Film Productions.

Regisseuse Jamillah van der Hulst: “Sharita is mijn zus en ik was erg onder de indruk van haar boksproject in de gevangenis en ik wilde haar verhaal aan andere laten zien. Ik ben er trots op dat hij de komende tijd in Rotterdam en Barcelona te zien zal zijn en hopelijk volgen er binnenkort nog meer festivals.”

In Nederland zal de film op 13 april in première gaan tijdens het SportFilmFestival Rotterdam. Partners van de première in Rotterdam zijn de Nederlandse Boksbond, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Boxing en G-Star RAW Rotterdam.

Meer nieuws items

Voorpremière Free Solo (23 december)

Op 23 december hebben we in samenwerking met LantarenVenster, de centrale locatie van het SportFilmFestival Rotterdam, een speciale…

Lees meer

Sportfilms gezocht!

Met de SportFilmAwards dagen wij talentvolle filmmakers uit tot het maken van een unieke sportfilm. Ben jij…

Lees meer

See you next year!

De organisatie kijkt terug op vier fantastische avonden! Het SportFilmFestival Rotterdam was dit jaar voor het eerst…

Lees meer

Uitreiking 2de editie SportFilm Award

‘Tiffany’s Droom’ van Wendelien Voogd unanieme winnaar Tijdens de afsluitende dag van het SportFilmFestival Rotterdam is voor…

Lees meer