Uitreiking 2de editie SportFilm Award

‘Tiffany’s Droom’ van Wendelien Voogd unanieme winnaar

Tijdens de afsluitende dag van het SportFilmFestival Rotterdam is voor de 2de keer de SportFilm Award uitgereikt, een prijs voor de beste sportfilm van Rotterdamse bodem gemaakt. Winnaar Wendelien Voogd mag met haar productie, Tiffany’s Droom, naar het prestigieuze SportFilmFestival in Milaan!

Drie filmplannen waren in de race voor de titel. In de grote zaal van LantarenVenster gingen ‘Chasing Windmills’ (Ross Walker), ‘Top van de IJsberg’ (Leo Oldenburger) en Tiffany’s Droom (Wendelien Voogd) in première. Alle drie de titels zijn tot morgen 18.00 uur te zien op Open Rotterdam. Tiffany’s Droom wordt ook op Hemelvaartsdag uitgezonden op de zender.

“Een goede docu staat of valt met een interessant hoofdkarakter. Tiffany de Jong uit Rotterdam (Delfshaven) intrigeert van de eerste tot de laatste minuut. De talentvolle amazone staat symbool voor Rotterdam, de stad van de doorzetters. De film legt ragfijn bloot dat niet alleen talent bepalend is voor sportief succes ook inzet, karakter, sociale vaardigheden, omgevingsfactoren en gezinssituatie maken deel uit van het complete pakket”, aldus de jury. Dit jaar vormden Hans Groenendijk (regisseur), Marhinde Verkerk (judoka), Marianne van den Anker (OPEN Rotterdam), René van Zundert (winnaar van 2017) en Shariff Nasr (filmregisseur) de jury.

Meer nieuws items

Lees meer

Lees meer

Lees meer

Lees meer