Tweede editie Sportfilmfestival Rotterdam

Van donderdag 7 tot en met zaterdag 9 april 2016 vindt de tweede editie plaats van het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) in Cinerama Filmtheater. Naast de vele sportfilms en –documentaires zal ook dit jaar gastheer Wilfried de Jong diverse gasten uit de sport- en filmwereld ontvangen in zijn dagelijkse Talkshow. Rotterdam Topsport organiseert het festival voor de tweede keer in samenwerking met ‘Andere Tijden Sport’ (NOS/VPRO), RTV Rijnmond en Sportnext.

Van donderdag 7 april tot en met 9 april zullen in diverse zalen van Cinerama Filmtheater sportfilms en –documentaires draaien in verschillende takken van sport. In het jaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zal de verscheidenheid aan sport goed naar voren komen. Tijdens het SFFR zal het programma niet alleen bestaan uit films. De organisatie is in gesprek met verschillende partners om ook andere facetten uit de cultuursector een plek te geven in de programmering van het festival.

Hans den Oudendammer (directeur Rotterdam Topsport): “Na de succesvolle eerste editie van het Sportfilmfestival Rotterdam hebben we al snel bepaald dat een tweede editie niet kon uitblijven. De positieve reacties van onze partners speelden ook mee in die beslissing. Sport en Cultuur gaan hand in hand in Rotterdam en de ambitie van Rotterdam Topsport is dan ook om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.”

Films en documentaires

In februari worden de eerste titels van het SFFR bekend gemaakt. Film- en documentairemakers en/of distributeurs kunnen titels aanleveren via info@sportfilmfestivalrotterdam.nl. Samen met programmeur Dave Andriese zal Rotterdam Topsport een passend programma samenstellen.

Algemene informatie

Meer informatie over het Sportfilmfestival Rotterdam is te vinden op www.sportfilmfestivalrotterdam.nl of via twitter @SFFRotterdam en Facebook www.facebook.com/SFFRotterdam.