Volle zalen tijdens de eerste dag van SFFR!

De organisatie kijkt met trots terug op de eerste avond van het SportFilmFestival Rotterdam, dit jaar voor het eerst in LantarenVenster. Bijna 1.000 bezoekers waren aanwezig en maar liefst 4 van de 7 films waren uitverkocht. Wilfried de Jong trapte af met de talkshow samen met bekende gasten als Steven Rooks, Sjoerd Mossou en Lucinda Brands.

“Het SportFilmFestival Rotterdam brengt de komende dagen sport én cultuur samen. Ook dit jaar zijn er weer cinematografisch interessante producties geselecteerd, die een andere kijk geven op sport, sporter of een evenement. Door een lens naar sport kijken is heel anders dan vanaf de tribune. Om vervolgens in de talkshow dezelfde avond met bekende gasten (na) te praten over de films- en documentaires maakt het helemaal af”, aldus programmeur van het festival, Dave Andriese.

Guus Hiddink
Ook de 2de dag van het SportFilmFestival belooft weer een mooie avond te worden met onder andere de première van de Andere Tijden Sport productie, ‘Hoe Zuid-Korea Guus Hiddink veroverde’. Met speciale aanwezigheid van Guus Hiddink zelf. De voorstelling van vanavond is uitverkocht, maar voor zaterdag zijn er nog enkele kaarten beschikbaar.

In totaal worden er 24 sportfilms en documentaires vertoond, van voetbal tot crossfit. Morgen gaat dan ook ‘The Redeemed’ en ‘The Dominant’ in première over de populaire Crossfit Games 2017 en schuift nationaal Crossfit kampioen, Jeremy Reijnders, aan in de talkshow.

Programma
Voor een compleet overzicht van het programma verwijzen we je naar films & tickets. Hier is meer informatie te vinden over de programmering voor de komende dagen.

Meer nieuws items

Voorpremière Free Solo (23 december)

Op 23 december hebben we in samenwerking met LantarenVenster, de centrale locatie van het SportFilmFestival Rotterdam, een speciale…

Lees meer

Sportfilms gezocht!

Met de SportFilmAwards dagen wij talentvolle filmmakers uit tot het maken van een unieke sportfilm. Ben jij…

Lees meer

See you next year!

De organisatie kijkt terug op vier fantastische avonden! Het SportFilmFestival Rotterdam was dit jaar voor het eerst…

Lees meer

Uitreiking 2de editie SportFilm Award

‘Tiffany’s Droom’ van Wendelien Voogd unanieme winnaar Tijdens de afsluitende dag van het SportFilmFestival Rotterdam is voor…

Lees meer