Rocky en Cooman te gast in Talkshow AD Sportfilmfestival Rotterdam

Roxanne “Rocky” Hehakaija en Nelli Cooman schuiven bij Wilfried de Jong aan.

Van donderdag 7 t/m zaterdag 9 april 2016 vindt de tweede editie plaats van het AD Sportfilmfestival Rotterdam in Cinerama Filmtheater. Iedere dag ontvangt gastheer Wilfried de Jong diverse gasten uit de sportwereld in zijn uur durende Talkshow. Op de openingsavond zal Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija te gast zijn om te praten over de film Streetkids United II – The Girls from Rio. Op zaterdag zal voormalig atlete en Nederlands- (15x), Europees- (6x) en Wereldkampioene (2x) Nelli Cooman aanschuiven bij Wilfried de Jong om te praten over de film Race. Deze film gaat over Cooman’s grote held Jesse Owens.

Tijdens de openingsavond op donderdag 7 april schuift Roxanne ‘Rocky’ Hehakaija aan bij de Talkshow, om te praten over de documentaire Streetkids United II – The Girls from Rio. Rocky is een bekend straatvoetbalster en zet zich in voor IBISS Favela Street Girls. Rocky komt in de documentaire ook naar voren als een van de coaches van de Favela Street Girls. Na afloop van de film zal Rocky samen Philip Veldhuis ook een Q&A verzorgen. Naast Rocky zullen op donderdag 7 april ook oud-Feyenoorders Willem Van Hanegem, Eddy Pieters Graafland en Reinier Kreijermaat aanschuiven bij Wilfried de Jong voor de documentaire De Geboorte van het Legioen.

Op zaterdag 9 april zal oud Olympisch atlete en Rotterdammer Nelli Cooman aanschuiven bij de Talkshow van Wilfried de Jong. Zij zal samen met Wilfried de film Race bespreken. Race gaat over haar held Jessie Owens die ondanks de toenemende rassendiscriminatie in Duitsland toch deelnam aan de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. De film Race is eind juni in de bioscopen te zien. De exclusieve voorpremière vindt plaats bij het AD Sportfilmfestival Rotterdam.