Rico Verhoeven te gast op het AD Sportfilmfestival Rotterdam

Wereldkampioen Rico Verhoeven komt naar het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Op vrijdag 7 april is hij te gast in de dagelijkse festivaltalkshow van Wilfried de Jong. Vanwege de komst van Rico is de documentaire over hem, Creating Rico Verhoeven, extra geprogrammeerd. De film is nu te zien op vrijdagavond 7 april en op zaterdagavond 8 april.

Daarnaast zijn er nog een paar aanpassingen geweest in het programma:

MATCH64
Hoe het Nederlands Elftal eruit ziet als het wel de WK-finale haalt is te zien in de door de FIFA geproduceerde documentaire Match64. In deze documentaire over de WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje zien we alles wat er zich die dag heeft afgespeeld van zeer dichtbij. De scheidsrechters, de Afrikaanse organisatoren, zelfs de man die verantwoordelijk was voor de grasmat komt aan het woord. De documentaire zorgt voor een totaal nieuwe beleving van de finale. De documentaire wordt een keer vertoond, op donderdag 6 april om 22:30.

Programmawijzigingen
Helaas is de eenmalige vertoning van BMX in Nederland – de vroege jaren vanwege technische redenen geschrapt. Op vrijdag 7 april draait in zaal 5 een extra vertoning van de hardloopdocumentaire Free to Run.

Festival
Het AD Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats op 6, 7 en 8 april 2017 in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. Op het programma staan grote, internationale producties over legendes als Muhammad Ali en Pelé naast films over sporticonen van dichtbij geprogrammeerd.