Programmering AD Sportfilmfestival Rotterdam bekend

Van donderdag 7 t/m zaterdag 9 april 2016 vindt de tweede editie plaats van het AD Sportfilmfestival Rotterdam in Cinerama Filmtheater. Gedurende drie dagen worden in vier zalen 28 sportfilms en -documentaires getoond en zal Wilfried de Jong prominente gasten uit de film- en sportwereld ontvangen in zijn dagelijkse talkshow. Onder deze 28 producties zit een aantal films die nog nooit eerder in Nederland zijn vertoond zoals De Geboorte van het Legioen, Sven en Flo-Jo. Rotterdam Topsport organiseert het AD Sportfilmfestival Rotterdam in samenwerking met AD, Andere Tijden Sport (NOS/VPRO), RTV Rijnmond, Sportnext en HELDEN.

Programma

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt officieel geopend om 19.30 uur met de documentaire De Geboorte van het Legioen van Andere Tijden Sport. Een documentaire over de allereerste supportersreis in 1963 toen honderden Feyenoorders met de boot richting Lissabon gingen om Feyenoord aan te moedigen tegen Benfica. De Geboorte van het Legioen zal alle dagen op het programma staan. Op donderdag 7 april staan o.a. de volgende films op het programma: Becoming Zlatan (voetbal), De Pedaalridder (wielrennen), Meru (bergbeklimmen), Gascoigne (voetbal), The Girls from Rio (voetbal), View From a Blue Moon (surfen) en When Heroes Lie (langlaufen).

Op vrijdag 8 april worden er diverse sessies georganiseerd door de partners van het AD Sportfilmfestival Rotterdam. Centraal in het programma van Sportnext staan bids en bidfilms van grote sportevenementen. HELDEN verzorgt een sessie met unieke content die zij gemaakt hebben voor het programma Nieuwe Helden. Naast deze inhoudelijke sessies staan o.a. de volgende films op het programma: Sven, Het Laatste Jaar (veldrijden), Dribbels & Dromen (voetbal), De mooiste Marathon (hardlopen), Flo-Jo van Andere Tijden Sport (atletiek), Usain Bolt, the Fastest Man Alive (atletiek) en Wir die Wand (supporters).

Op de laatste dag van het AD Sportfilmfestival Rotterdam komen een aantal films van de afgelopen twee dagen terug. Het programma wordt aangevuld met The Program (wielrennen), Ronaldo (voetbal), The Search for Freedom (surf, ski en andere extreme vormen van sport), Life on the Limit (formule 1) en The Stars and the Water Carriers (wielrennen).

Wilfried de Jong ontvangt in zijn Talkshow elke avond diverse gasten uit de sport- en filmwereld passende bij de programmering van deze dag. In de 45 minuten durende Talkshow nodigt De Jong het publiek uit om te luisteren naar de verhalen achter de films en documentaires. De gasten die bij Wilfried de Jong aanschuiven zullen de komende weken bekend gemaakt worden. Er wordt gestreefd om bij elke film en documentaires een inleiding of een Q&A te verzorgen.

Op de website van het AD Sportfilmfestival Rotterdam is het grootste deel van het programma te vinden: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Binnenkort zullen de laatste films bekend gemaakt worden.

Kaartverkoop
De kaartverkoop is per direct gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Kaarten per film of documentaire kosten € 10,- in de voorverkoop en € 11,- aan de kassa. Bij aanschaf van 6 of meer kaarten ontvangt de bezoeker 10% korting. Het bijwonen van de Talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen.

Algemene informatie
Meer informatie over het AD Sportfilmfestival Rotterdam: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl of via twitter @SFFRotterdam en Facebook www.facebook.com/SFFRotterdam.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Jean Mineur Mediavision, Mediacenter Rotterdam, Cinerama Filmtheater, Soigneur, Stichting Bevordering van Volkskracht en Elise Mathilde Fonds.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.