Nog meer grote namen bij talkshow Sportfilmfestival Rotterdam

Van donderdag 9 t/m zaterdag 11 april 2015 vindt de eerste editie plaats van het Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) in Cinerama Filmtheater. Iedere dag ontvangt gastheer Wilfried de Jong diverse gasten uit de sportwereld in zijn 45 minuten durende Talkshow. Als je een kaartje heb voor een film op die dag kan je automatisch naar deze Talkshow. Nadat eerder al bekend was dat Lucia Rijker en Annette van Trigt aanwezig zullen zijn op donderdagavond komt daar nu Rudy Koopmans (oud-bokser) bij, één van de hoofdrolspelers in de documentaire van ‘Andere tijden sport(ATS): Rumble in Rotterdam’. Op zaterdag was al bekend dat Robert Doornbos aanwezig zou zijn bij de Talkshow en daar is nu John Graham, winnaar van de eerste marathon van Rotterdam, bij gekomen. Niet alleen John Graham komt, maar ook Ron Berteling (recordinternational voor het Nederlands ijshockeyteam) is aanwezig op de zaterdagavond.

Talkshow

De diverse gasten uit de sport- en filmwereld die Wilfried de Jong ontvangt passen bij de programmering van de dag. Op de openingsdag van het Sportfilmfestival Rotterdam draait ‘ATS: Rumble in Rotterdam’, dus we zijn erg blij dat Rudy Koopmans aanwezig kan zijn bij de Talkshow. Rudy Koopmans is voormalig Europees kampioen Boksen dus hij past bij de programmering van de dag met de boksfilms. Hij wordt naast Lucia Rijker dus de tweede bokser die donderdag bij Wilfried de Jong aanschuift aan de tafel.

Op zaterdag schuift John Graham aan bij de Talkshow. John Graham was een Schotse marathonloper die verschillende internationale marathons op zijn naam schreef, maar zijn grootste succes was de winst van de Rotterdam Marathon in 1981. Het was de eerste keer dat de Rotterdam Marathon gehouden werd en John Graham ging er dus met de winst vandoor. Vier jaar later kwam hij weer terug naar Rotterdam voor de marathon, maar dat jaar werd hij 2e achter Carlos Lopes. John Graham komt speciaal voor het Sportfilmfestival overvliegen vanuit Schotland om bij Wilfried de Jong in de Talkshow te zitten. Dat John Graham komt heeft natuurlijk te maken met de sport van de zaterdagavond (hardlopen) en de 35e Rotterdam Marathon die zondag gehouden wordt.

Om de tafel op zaterdag compleet te maken komt Ron Berteling bij de Talkshow. Ron Berteling heeft maar liefst 213 interlands gespeeld voor het Nederlandse ijshockeyteam waarmee hij recordhouder is. De Supercup in Nederland is zelfs naar hem vernoemd, namelijk de Ron Bertelingschaal. Hij komt bij de Talkshow vertellen over de sport ijshockey en de documentaire ‘Red Army’, die op zaterdagavond te zien is op het Sportfilmfestival.

Kaartverkoop

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Kaarten per film of documentaire kosten € 10,- in de voorverkoop en € 11,- aan de kassa. Voor de liefhebbers zijn drie passe-partouts samengesteld; Boksen (I am Ali en Bittersweet voor € 17,50), Wielrennen (Sunday in Hell, Pantani en For The Love of Mud voor € 25,-) en Hardlopen (Running Away From Nothing en De Marathon voor € 17,50), meer informatie is te vinden op de website. Het bijwonen van de Talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen.