Terugblik SportFilmFestival 2017

Afgelopen jaar genoten bijna 2,5 duizend bezoekers gedurende 3 dagen van het SportFilmFestival Rotterdam!
Bijzonder was de aftrap met de reünie van de selectie van Feyenoord uit 1999, die dat jaar kampioen werd. Hoofdrolspelers als Jorien van den Herik en Leo Beenhakker waren aanwezig om de exclusieve bioscoopversie van de documentaire te aanschouwen die door Andere Tijden Sport (NOS/NTR) over dat jaar werd gemaakt.

Ook de komst van wereldkampioen Rico Verhoeven zorgde op het festival voor een massale toeloop. Verhoeven schoof aan in de dagelijkse festivaltalkshow van Wilfried de Jong.

Een volle zaal trok ook de uitreiking van de allereerste Rotterdam Sportfilm Award, een door Rotterdam Topsport, Cinecrowd en OPEN Rotterdam in het leven geroepen prijs die filmtalent moet enthousiasmeren om sportfilms over Rotterdam te maken. Deze prijs ging naar filmmaker René van Zundert, die met ‘Bars’ een film maakte over een jongen uit Rotterdam-Zuid die sport gebruikt om zich aan de problemen in zijn leven te onttrekken. Van Zundert ontving een cheque van tweeduizend euro ter aanmoediging en kreeg te horen dat de organisatie zijn film wil inzenden voor een prestigieuze internationale sportfilmwedstrijd in Milaan.

Meer nieuws items

Voorpremière Free Solo (23 december)

Op 23 december hebben we in samenwerking met LantarenVenster, de centrale locatie van het SportFilmFestival Rotterdam, een speciale…

Lees meer

Sportfilms gezocht!

Met de SportFilmAwards dagen wij talentvolle filmmakers uit tot het maken van een unieke sportfilm. Ben jij…

Lees meer

See you next year!

De organisatie kijkt terug op vier fantastische avonden! Het SportFilmFestival Rotterdam was dit jaar voor het eerst…

Lees meer

Uitreiking 2de editie SportFilm Award

‘Tiffany’s Droom’ van Wendelien Voogd unanieme winnaar Tijdens de afsluitende dag van het SportFilmFestival Rotterdam is voor…

Lees meer