Beenhakker, Verhoeven, Museeuw en andere prominenten in Talkshow Wilfried de Jong

Festivalgastheer ontvangt dagelijks gasten uit de sportwereld aan tafel in de lobby van Cinerama Filmtheater

Festivalgastheer Wilfried de Jong is er al helemaal klaar voor: zijn dagelijkse festivaltalkshow op het AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017. Op 6, 7 en 8 april 2017 schuiven prominente gasten uit de sportwereld bij hem aan tafel in de lobby van Cinerama Filmtheater. In dit persbericht maken we graag bekend wie!
Op donderdag 6 april ontvangt Wilfried in zijn talkshow Leo Beenhakker, Paul Bosvelt en Peter van Vossen. Beenhakker was in 1999 de trainer van Feyenoord dat toen kampioen van Nederland werd. Bosvelt en Van Vossen speelden in die ploeg. Op het podium halen zij herinneringen op aan dat bijzondere seizoen waarin alles klopte.

Rico Verhoeven 
Op vrijdag 7 april is vervolgens wereldkampioen Rico Verhoeven te gast bij Wilfried. Verhoeven zal onder meer praten over zijn gevecht met Badr Hari, dat hem vorig jaar de wereldtitel opleverde. Deze avond schuift ook de Vlaamse wereldkampioen veldrijden Wout van Aert aan, die in de documentaire Kroonprinsen te zien is.  Voor veel wielerfans is Van Aert een icoon. Oud-wielrenheld Johan Museeuw, ook al zo’n icoon, is er om te praten over de Nederlandse premiere van One Year in Blue, de documentaire waarin de Vlaamse kampioensploeg Etixx-Quick Step op de voet wordt gevolgd.
Rob Jacobs 
Op zaterdag 8 april schuift vervolgens een Rotterdamse icoon aan: trainer Rob Jacobs, die als enige zowel bij Feyenoord, Sparta als Excelsior trainde. Die avond ontvangt Wilfried ook Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren, een van de hoofdrolspelers in de documentaire 0,03 seconde, die op het AD Sportfilmfestival Rotterdam 2017 in première gaat.

Bekendmaking beste sportboek 
Naar aanleiding van de film Caged, over Australische kooivechters, is de Nederlandse MMA-vechter Vincent Latoel te gast. Bijzonder is ook de bekendmaking van de genomineerden voor de Nico Scheepmaker Beker, de prijs voor het beste sportboek van het jaar. Grote schrijvers als Michel van Egmond, Mart Smeets en Jan Mulder dingen mee naar een nominatie.
Wie de dagelijkse festivaltalkshow bij wil wonen heeft alleen een filmticket voor de betreffende avond nodig.

Festival
Het AD Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats op 6, 7 en 8 april 2017 in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.

Overige informatie over het AD Sportfilmfestival Rotterdam 
Datum: 6, 7 en 8 april 2017
Locatie: Cinerama Filmtheater
Tickets: http://sportfilmfestivalrotterdam.nl
Website: http://sportfilmfestivalrotterdam.nl
Facebook:  https://www.facebook.com/SFFRotterdam/
Twitter: https://twitter.com/SFFRotterdam
Pressroom: http://pressroom.misspublicity.nl/rotterdamtopsport/nl/