Grote namen bij Talkshow AD Sportfilmfestival Rotterdam

Van Hanegem, Pieters Graafland en Butter te gast bij Wilfried de Jong

 Van donderdag 7 t/m zaterdag 9 april 2016 vindt de tweede editie plaats van het AD Sportfilmfestival Rotterdam in Cinerama Filmtheater. Iedere dag ontvangt gastheer Wilfried de Jong diverse gasten uit de sportwereld in zijn uur durende Talkshow. Op de openingsavond is Willem van Hanegem te gast om te praten over de film van Andere Tijden Sport: De Geboorte van het Legioen. Eddy Pieters Graafland en Reinier Kreijermaat, spelers van Feyenoord in 1963, zullen die avond ook aanschuiven bij Wilfried de Jong. Op vrijdag schuiven marathonloper Michel Butter aan en oud-hockeyster Minke Booij. De gasten voor de zaterdag worden op een later moment bekend gemaakt. Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt ook dit jaar georganiseerd door Rotterdam Topsport in samenwerking met AD, Andere Tijden Sport (VPRO/NOS), RTV Rijnmond, SportNEXT en Helden Magazine.

Talkshow
Tijdens de openingsavond op donderdag 7 april schuift Willem van Hanegem aan bij Wilfried de Jong, om te praten over de Andere Tijden Sport documentaire: De Geboorte van het Legioen. Naast Van Hanegem schuiven ook Eddy Pieters Graafland en Reinier Kreijermaat aan, twee spelers die in de selectie van Feyenoord zaten in 1963, het jaar waar de documentaire van Andere Tijden Sport over gaat.

Op vrijdag 8 april zullen Michel Butter en Minke Booij aanschuiven bij Wilfried de Jong. Minke Booij, voormalig hockeyster en olympisch- en wereldkampioen en nu manager vrouwenvoetbal. Zij blikt vooruit op het EK Vrouwenvoetbal volgend jaar in Nederland. Michel Butter schuift aan als hoofdpersoon van de film De Mooiste Marathon en zal het hebben over het niet lopen van de NN Marathon Rotterdam.

De overige gasten voor de Talkshow maken we één dezer dagen bekend. Naast de gasten die plaatsnemen aan tafel bij Wilfried de Jong, zullen er bij een aantal films inleidende programma’s worden verzorgd. Thijs Zonneveld, Sjoerd Mossou, Hugo Borst, Willem van Hanegem, Daan Hakkenberg, Chris van Nijnatten, Wessel Penning en Dave Andriese zullen bij diverse films een inleiding verzorgen. Ruud van Os (RTV Rijnmond) zal de presentatie verzorgen van een aantal Q&A’s.

Kaartverkoop
Kaarten zijn verkrijgbaar via www.sportfilmfestivalrotterdam.nl. Kaarten per film of documentaire kosten € 10,- in de voorverkoop en € 11,- aan de kassa. Het bijwonen van de Talkshow van Wilfried de Jong zit bij de prijs inbegrepen.

 

Algemene informatie
Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt georganiseerd van 7 t/m 9 april 2016 in Cinerama Filmtheater (Westblaak 18). Meer informatie: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl, via twitter @SFFRotterdam en www.facebook.com/SFFRotterdam.

Het SFFR wordt mede mogelijk gemaakt door AD, Rotterdam Topsport, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Andere Tijden Sport, RTV Rijnmond, SportNEXT, HELDEN, Stichting Bevordering van Volkskracht, Cinerama Filmtheater, Jean Mineur Mediavision, Mediacenter Rotterdam, Elise Mathilde.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.