Het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) treedt dit najaar toe tot FICTS

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam (SFFR) treedt dit najaar toe tot FICTS, een internationaal netwerk van sportfilmfestivals. Dat werd gisteren bekend op het jaarlijkse congres van het netwerk in Milaan. Ieder land mag slechts een festival in dit netwerk afvaardigen.

Rotterdam Topsport, de organisator van het festival, is dan ook bijzonder blij met de vraag van het netwerk om ook toe te treden. ,,Festivals uit wereldsteden als Barcelona, Beijing en Los Angeles zijn al lid,” zegt directeur Hans den Oudendammer. ,,Wij hopen de vruchten te plukken van het samen optrekken met hen.”

Genomineerd voor prijs
De documentaire die vorig jaar op het AD Sportfilmfestival Rotterdam tijdens de openingsavond in première ging, ‘De geboorte van het legioen’, is op het congres in Milaan genomineerd voor een prijs. Deze documentaire werd gemaakt door VPRO’s Andere Tijden Sport en gaat over de bijzondere reis van duizenden supporters van Feyenoord naar Lissabon in 1963. Daar zagen zij een wedstrijd tegen de Portugese grootmacht Benfica.  Een delegatie makers reist af om de uitreiking bij te wonen.

Editie 2017
De komende, derde editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats van zes tot en met acht april in de Rotterdamse bioscoop Cinerama. De filmprogrammering wordt binnenkort bekendgemaakt op de website van het festival, sportfilmfestivalrotterdam.nl. Op die website zijn straks ook de kaarten te koop.
Gastheer Wilfried de Jong leidt ook de komende editie iedere avond een talkshow leiden met makers.