AD hoofdsponsor van het Sportfilmfestival Rotterdam

Het AD is de nieuwe hoofdsponsor van het tweede Sportfilmfestival Rotterdam. Organisator Rotterdam Topsport en het AD spreken met deze samenwerking de ambitie uit om met het AD Sportfilmfestival Rotterdam een festival te maken van landelijke allure. De tweede editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats van 7 tot en met 9 april 2016 in Cinerama Filmtheater.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam vindt plaats van 7 tot en met 9 april 2016. Net als vorig jaar is Cinerama Filmtheater de plek waar sport en cultuur samenkomen. Drie dagen lang zullen meer dan 24 titels van sportfilms en –documentaires gedraaid worden. Ook deze editie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam zal Wilfried de Jong in zijn dagelijkse Talkshow diverse gasten uit de sport- en filmwereld ontvangen. De organisatie van het AD Sportfilmfestival Rotterdam ligt in handen van Rotterdam Topsport in samenwerking met AD, Andere Tijden Sport (VPRO/NOS), RTV Rijnmond en Sportnext. Binnenkort wordt een nieuwe partner gepresenteerd.

Christiaan Ruesink, hoofdredacteur AD: “We zijn erg blij dat we met het AD hoofdsponsor van het festival zijn geworden. AD is sport. Dat zit in onze genen. We verheugen ons op een mooie samenwerking. Dagelijks komen er 2 miljoen lezers in aanraking met AD; op papier, online en via de app, wij zorgen ervoor dat men geen moment hoeft te missen van het AD Sportfilmfestival Rotterdam”.

Hans den Oudendammer, directeur Rotterdam Topsport, is erg enthousiast over de samenwerking: “Wij zijn bijzonder trots op het feit dat het AD hoofdsponsor wordt van het Sportfilmfestival Rotterdam. Voor Rotterdam Topsport en het AD is (top)sport erg belangrijk en tijdens het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt deze (top)sport op een bijzondere manier uitgelicht. Met het landelijke bereik van het AD kan heel Nederland enthousiast gemaakt worden voor het festival. Daarnaast zorgen de columnisten van het AD, zowel vooraf als tijdens het festival, voor meer aandacht voor de diverse sportfilms en –documentaires die gedraaid worden.

Algemene informatie

Het definitieve programma van het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt begin maart bekend gemaakt. Dan zal ook de kaartverkoop van start gaan. Meer informatie: www.sportfilmfestivalrotterdam.nl of via twitter @SFFRotterdam en Facebook www.facebook.com/SFFRotterdam.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Rotterdam Festivals, Jean Mineur Mediavision, Mediacenter Rotterdam, Cinerama Filmtheater, Soigneur, Stichting Bevordering van Volkskracht en Elise Mathilde Fonds.

Het AD Sportfilmfestival Rotterdam is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals. Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl.